Sallanches, 12 Maart 2019
 

  • De Straumann Groep verhoogt zijn betrokkenheid bij de Franse implantatenproducent Anthogyr van 30 % naar 100 %.
  • Dankzij de besloten vennootschap Anthogyr kan de Straumann Groep zijn gamma implantaten van hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs aanvullen.
  • Een geslaagde samenwerking die Straumann al sinds 2016 toelaat toe te treden tot het segment van de zogenaamde ‘niet-premium’ implantaten op snelgroeiende, opkomende markten zoals China en Rusland.

De Straumann Groep en zijn partner Anthogyr hebben een overeenkomst getekend die Straumann toelaat zijn betrokkenheid bij Anthogyr van 30% naar 100% te verhogen. Deze overeenkomst zou in het begin van het tweede trimester ingaan. De financiële details worden niet gedeeld, zoals beide partners hebben afgesproken.

Anthogyr vult het portfolio van de Groep aan met een Europees merk dat kwaliteitsvolle producten tegen een lagere prijs aanbiedt. Zo speelt het bedrijf in op de strategie van de groep om zich te positioneren op het aantrekkelijke marktsegment van de niet-premium implantaten. Anthogyr is met bijna 30 jaar ervaring op het vlak van implantologie uitgegroeid tot een gevestigd merk dat innovatieve implantaten van hoge kwaliteit ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het bedrijf kan bouwen op een uitgebreid netwerk van clinici en specialisten op zijn binnenlandse markt, waar het overigens de grootste leverancier van niet-premium implantaten is. Beide bedrijven werken al sinds begin 2016 samen, toen Straumann een belang van 30 % nam en de activiteiten van Anthogyr in China overnam.

"Onze bedrijven sluiten goed bij elkaar aan op het vlak van cultuur en de voorbije drie jaar heeft onze samenwerking bovendien heel wat vruchten afgeworpen. Dankzij Anthogyr konden wij snel doordringen tot de niet-premium segmenten voor implantaten in China en Rusland, waar wij dankzij het merk een sterke groei hebben kunnen verwezenlijken. Het is ons doel om het bedrijf verder internationaal te laten groeien met Neodent, Medentika en onze andere merken, door onze klanten en hun patiënten implantaten van hoge kwaliteit te bieden tegen een breder prijzenpakket dan dat van andere bedrijven."

Marco Gadola, CEO van de Straumann Groep

"Straumann biedt ons een mondiaal platform en de nodige middelen om ons internationaal te kunnen ontwikkelen. We hebben onze productiecapaciteit al opgetrokken om in te spelen op onze toekomstige groei en we kunnen rekenen op het mondiale capaciteit van de Groep op het vlak van verkoop, marketing en distributie. We zijn enorm trots op onze samenwerking met een wereldwijde leider op het vlak van implantologie en zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een toegevoegde waarde biedt aan onze medewerkers, klanten en patiënten."

Eric Genève, voorzitter & CEO van Anthogyr