Innoverende oplossing voor tandextractie

 

Exo Safe bestaat uit een geheel van zes periotomen en een automatische impactor Safe die rechtstreeks aangesloten wordt op een micro-motor. Exo Safe is aangepast aan de anterieure en posterieure sectoren en bijgevolg geschikt voor zowel de algemene tandarts als de implantoloog. 

 

 

 • Het belangrijkste voordeel van Exo Safe is dat de botintegriteit bewaard blijft. De tandarts hoeft geen reconstructies en/of greffes te maken, en het vergemakkelijkt de plaatsing van het implantaat na de extractie.    
   
 • Met Exo Safe wordt de tand makkelijker gemobiliseerd omdat het periotoom toelaat om makkelijk het radiculaire steunpunt te vinden om de tand op te lichten en vervolgens te extraheren.
   
 • De eenhandige greep en de ergonomie vergemakkelijken de manipulatie in de mond en verbeteren het gezichtsveld van de tandarts.
   
 • De regelmatigheid van het impact en de intensiteit ervan laten toe de desmodontale ruimte geleidelijk aan te verbreden. Er ontstaan zo minder verwondingen dan met een klassieke manuele techniek.
   
 • Zo is voor Exo Safe de beheerste beweging van de tandarts van primordiaal belang, wat ertoe bijdraagt dat de patiënt de behandeling makkelijker accepteert.

 

Net als Osteo Safe®, worden de periotomen Exo Safe aangesloten op een automatische Safe-impactor met hetzelfde beveiligde verbindingsmechanisme. Dat is het Be Safe-gamma.